Do’s & don’ts geboortelijst

Omdat onze eigen kroost al even uit de luiers is, laat ik hier regelmatig een kersverse mama aan het woord die haar tips & tricks deelt voor de geboortelijst. Want dankzij Lijstjestijd kies jij helemaal zelf hoe je dat lijstje vult, geen aankoopverplichtingen of winkelbeperkingen… alles kan!

Wie?

“Ik ben Jessica Nobels, mama van drie meisjes: Ellie (2015), Oone (2017) en Isa (2023). “Ik ben kleuterjuf en zaakvoerder van de webshop Studio Mama – die momenteel gesloten is omdat ik geniet van mijn zwangerschapsrust.

Ik ken Lijstjestijd al van bij het begin, zelfs voor ik zelf kinderen had. Ik vond het een geweldig idee en ondertussen ben ik een grote fan en gebruik ik het voor al onze kinderen.

De app van Lijstjestijd is superhandig, die heb ik altijd bij mij om cadeau-ideetjes te pinnen. Ik doe dat zelfs vanuit mijn bad of tijdens de borstvoeding!

Do's & don'ts geboortelijst

“Een geboortelijst van een eerste of een derde kind ziet er helemaal anders uit. Bij een eerste kind begin je van nul en zijn de grote basics onmisbaar, ik denk hierbij aan een autostoel, kinderwagen en cosleeper. Bij een derde kindje heb je die dingen meestal al en zijn het eerder zaken als tetradoeken, verzorgingsproducten en babyspeeltjes die niet mogen ontbreken. Dankzij Lijstjestijd kan je ook echt helemaal kiezen waar je veel of weinig geld aan wil geven. Zo kan je perfect handdoeken van de Hema en hoeslakens van Ikea op je lijstje zetten.”

In een klassieke babywinkel gebeurt het vaak dat de verkopers je proberen te overtuigen van allerlei babysnufjes die écht onmisbaar zijn… Ook Jessica kan hiervan meespreken en deelt daarom heel graag met jullie haar drie don’ts:

“Ook ik heb me meermaals laten misleiden door overbodige aankopen. Als eerste denk ik aan een badthermometer, die moet je echt niet hebben, baby manicure heb je ook niet nodig. En dan de meest gekke: een billendoekverwarmer, die zorgt ervoor dat de billendoekjes een aangename temperatuur hebben voor de babybilletjes, haha!”

Combineer een klassieke geboortelijst met Lijstjestijd

“Voor de geboorte van ons derde kindje kozen we heel bewust voor de combinatie van een klassieke geboortelijst en Lijstjestijd. Enerzijds blijft een klassieke winkel wel leuk omdat mensen daar echt naartoe kunnen gaan om jouw cadeautje te kopen. Anderzijds heeft een klassieke babywinkel ook wel beperkingen. Ze hebben bijvoorbeeld niet alle merken en zijn vaak duur. Bij Lijstjestijd kan je echt prijzen vergelijken en vanop de goedkoopste webshop jouw cadeau pinnen. Gevers hebben trouwens ook die vrijheid om prijzen te vergelijken en het ergens anders te kopen, want er is geen aankoopverplichting zoals bij een klassieke babywinkel vaak wel het geval is.”

Wil jij net als Jessica ook een geboortelijst maken op Lijstjestijd? Registreer je dan helemaal gratis en begin er meteen aan!

Veel lijstjesplezier 😉

Tine

Meer Lijstjestijd met cookiescookies

1. Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zijn minimaal nodig om de website goed te laten werken. Indien je deze website gebruikt aanvaard je deze noodzakelijke cookies.

2. Analytische cookies

Analytische cookies verzamelen algemene informatie over de manier waarop onze website wordt gebruikt. Op basis van deze gegevens kunnen wij de structuur, navigatie en inhoud van onze website gebruiksvriendelijker maken en verbeteren.

Lees meer over het privacy- en cookiebeleid van lijstjestijd