Finn Concepts

12 jun 2017

Elke week zetten we één van de webshops in de kijker die je kan vinden op onze Inspiratiepagina.
Deze week is het de beurt aan Finn Concepts, een webshop vol leuke interieurspullen en cadeautjes.

Wie?

Lien Loos startte in de zomer van 2015 met haar webshop, Finn Concepts. Dit doet ze in bijberoep naast haar fulltime job voor een Antwerps knitwear label. De ambitie om te ondernemen en de passie voor interieur en mooie items heeft ze van thuis uit meegekregen. Haar vader heeft een eigen zaak en haar moeder is interieurarchitect. Ook de online wereld en de sociale media hebben haar altijd geboeid, de stap was dus snel gezet!

Interieur en gifts

Bij  Finn Concepts vind je een ruim assortiment aan interieuritems en gifts. Van notebooks en posters tot placemats en verlichting. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je bij Finn Concepts heel wat items met een Scandinavische toets. Alle producten zijn handpicked met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Naast grote bekende merken, biedt Lien ook graag mooie producten aan van minder bekende merken en wil ze graag een platform bieden aan jonge Belgische ondernemers.
Hier haar drie toppers:


#1 Poster Antwerpen- Orange town
“Ik heb Thomas Haine en zijn vrouw Julie – de creatieve zielen achter Orangetown – leren kennen op de Swan Market in Antwerpen. Ik was meteen weg van hun posters met straatnamen. We hebben de handen geschud en Finn Concepts werd het eerste online verkooppunt.”

#2 Moose van Atelier Pierre
“Het creatieve team van Vanhalst ging voor de eerste collectie van Atelier Pierre op zoek naar essentie en eenvoud en vond die in Scandinavische sferen: minimalistische puzzelstukken die uit een blankhouten plaat gelaserd werden. De nordic collectie werd voortreffelijk goed uitgewerkt door de jonge designer, Bert Declerq. Op en top Belgisch!”

#3 Placemat The World  – OYOY
“Deze placemat met wereldkaart is van OYOY, mijn favoriete Deense merk. OYOY geeft een donatie aan het WWF voor elke “The World” placemat die verkocht wordt. Hiermee trachten ze te helpen met het redden van ijsberen.”

Finn @ home

Lien vindt het belangrijk om haar webshop te onderscheiden van al die andere webshops die toch min of meer hetzelfde aanbieden. Daarom besliste ze om homeparty’s organiseren. Het is een soort hippe Tupperware-avond, een pop-up bij mensen thuis zodat die de producten ook in het echt kunnen bekijken. Daarnaast neemt ze regelmatig deel aan pop-up evenementen en staat ze steeds open voor leuke samenwerkingen. Al deze initiatieven zorgen er voor dat ze al heel wat lieve en ambitieuze mensen heeft mogen ontmoeten.

Favorieten

Zelf houdt Lien natuurlijk ook van webwinkelen en dat doet ze het liefst bij:

Nimzu
“Ik heb Natasha vorig jaar leren kennen. Zij is echt een topvrouw die de mooiste juwelen maakt!”

Ellis Flowers
“Hier kan je de mooiste boeketten bestellen.”

Watoto
“Bij Watoto shop je (kinder)schoenen en accessoires. Charlotte – de eigenares van Watoto – kiest haar collecties zorgvuldig uit en voorziet ieder seizoen ook enkele schoenen voor dames.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.