Kerel VBDCK

17 mrt 2019

Regelmatig zetten wij één van onze webshops in de kijker. En deze keer is het de beurt aan Kerel, een op en top Belgisch bier met een mooi verhaal.

Wie?

Kerel is een echt familiebedrijf. Charlotte, de dochter van de ondernemersfamilie, neemt de export en verkoop van Kerel voor haar rekening. Haar broer is de brouwer des huizes en hun vader doet de productie. Hun team werd vorige zomer nog versterkt door Maxime, hij is de nu de vertegenwoordiger in België.

Van vleeswaren naar bier

Vier jaar geleden verkocht de familie hun toenmalige vleeswarenbedrijf en ontdekte Charlotte, samen met haar vader en broer de oude gebouwen van Kerel. Ze waren onmiddellijk verkocht en besloten de Brouwerij te renoveren. In de kelder ontdekten ze nog twee flesjes authentiek Kerelbier. De flesjes waren al meer dan 50 jaar oud en ze besloten ze te laten onderzoeken. Aan de universiteit ontdekten ze dat het nog levende gist bevatte, voldoende om het bier opnieuw te brouwen, en zo werd Kerel Original geboren.

Untouched by monks

Het verhaal van Kerel is uniek en dat is hun bier ook! Geen traditioneel bier dat gebrouwen werd in een abdij, maar een origineel bier met heel wat varianten! Hier de drie toppers van Charlotte:

#1 Dark IPA
” Dit is mijn persoonlijke favoriet”

#2 Kaishaku
“Een Japanse variant, met Sake Gist”

#3 Saison
“Een blonde dorstlesser, een échte doordrinker”

Zomerplannen

Ook al staat de lente nog maar voor de deur, toch dromen ze bij Kerel al van de zomer. Ze werken aan twee zomerse bieren in blik.
Ze organiseren deze zomer ook een bierevenement op hun dorpsfeest (in Tielrode). Daar nodigen ze bevriende brouwerijen uit om hun bier tentoon te stellen.
Daarnaast wordt er hard getraind met een loopclubje voor “Kerel loopt naar de dorpsfeesten”.

Favorieten

Zelf houdt Charlotte natuurlijk ook van webwinkelen en dat doet ze het liefst bij:

#1 Zara
#2 Little Luxuries
#3 Kabine

Heb je zelf ook een webshop en wil je samenwerken met Lijstjestijd? Stuur ons dan gerust een mailtje: info@lijstjestijd.be 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.