Liefde voor lijstjes #4 + printable!

20210331_102202

Nieuwe maand… nieuw lijstje, hoera!!
Ik weet niet hoe het met jullie gesteld is, maar de moed zakt me dezer dagen wel eens in de schoenen…. Weinig om naar uit te kijken, elke dag hetzelfde, …. En dan mag ik nog van geluk spreken dat mijn kinderen in een relatief makkelijke periode zitten, we hebben een stabiel inkomen en iedereen is gezond! Maar toch wordt het moeilijker en moeilijker om mijn opgewekte zelve te blijven….
Deze maand ging ik daarom op zoek naar een lijstje dat mij (en misschien ook jullie) in die richting kan helpen.

Miracle Morning

Ik heb een zwak voor zelfhulpboeken en deze stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik het boek in de bib te pakken kreeg. De titel klinkt niet alleen veelbelovend, ook de inleiding verzekert dat er wonderbaarlijke dingen staan te gebeuren als je dit boek leest… Wauw, denk ik dan!

Miracle Morning is geschreven door Hal Elrod, hij leert je zes nieuwe gewoontes aan om te verwerken in je ochtendroutine. Deze nieuwe gewoontes zorgen ervoor dat je kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ’s ochtends? Cool!

Ik ben wel een ochtendmens, en ik experimenteerde al eerder met ochtendroutines dus ik zag het helemaal zitten! Maar ook als je geen ochtendmens bent, is dit boek een aanrader en kan het jou (letterlijk en figuurlijk) wakker schudden.  De zes stappen ga ik hier niet allemaal uit de doeken doen, maar als je nieuwsgierig bent… haal dan zeker dat boek 🙂

Klein geluk

Ik pik er wel graag één van de zes stappen uit die ons in deze sombere periode kan helpen: schrijven! Het moet niet veel zijn, gewoon elke dag één zinnetje is voldoende. Noem het gerust een soort van dagboek, maar probeer te focussen op het positieve. Waar ben jij vandaag dankbaar voor? Zelfs de meest rotte dag heeft een klein lichtpuntje… Zoek er elke dag naar en noteer het… Door het schrijven, zal je dat lichtpuntje langer onthouden. En het is nadien ontzettend leuk om je schrijfsels na te lezen = dubbele pret 🙂

Kriebelt het ook om aan de slag te gaan?
Download dan hier onze gratis printable en…. veel plezier ermee!

Meer Lijstjestijd met cookiescookies

1. Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zijn minimaal nodig om de website goed te laten werken. Indien je deze website gebruikt aanvaard je deze noodzakelijke cookies.

2. Analytische cookies

Analytische cookies verzamelen algemene informatie over de manier waarop onze website wordt gebruikt. Op basis van deze gegevens kunnen wij de structuur, navigatie en inhoud van onze website gebruiksvriendelijker maken en verbeteren.

Lees meer over het privacy- en cookiebeleid van lijstjestijd