Made by E l l e n

31 jan 2019

Regelmatig zetten wij één van onze webshops in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Ellen van Made by E l l e n, een (web)shop vol vrolijke juweeltjes en kleurrijke spullen!

Wie?

Ellen, de creatieve dame achter Made by E l l e n, is een vrijgezellige mama van twee pubers die in haar weinige vrije tijd probeert te sporten en zingt in een pop-up koor.

Nadat ze afgestudeerd was als fotografe tekende en verkocht ze eerst 12 jaar keukens bij Ikea. Ondertussen maakte ze al enkele jaren juweeltjes in bijberoep en waagde ze dan de definitieve sprong.

Schatten op zolder

Na een moeilijke periode gaf Ellens moeder haar de tangetjes terug die al sinds haar kindertijd op zolder lagen met de melding dat ze daar nog maar eens iets mee moest doen 🙂
Een jaar later kwam er zo veel vraag naar haar handgemaakte juweeltjes dat het makkelijker werd om alles te fotograferen en online te zetten. Zo werd Made by E l l e n geboren.

Wat begon als een webshop vol handgemaakte juweeltjes, groeide uit tot een uitgebreide verzameling juweeltjes, babyspullen, stationery, cadeautjes, knutselmateriaal en accessoires. Hier de drie toppers van Ellen:

#1 Alles komt altijd goed – Goegezegd
” Een quote die ik vaak tegen mezelf moet zeggen 😉 “

#2 DIY pakket – Foam Clay
“Niets heerlijker dan nieuwe vormen of pakketten binnen krijgen waar een voorbeeldje van moet worden gemaakt!”

#3 Gepersonaliseerde juweeltjes
“Hier begon alles mee, en bij het bespreken van de ontwerpen ontstaan soms onverwacht mooie vriendschappen. “

Meerdere verkooppunten

Er kwam hoe langer hoe meer de vraag of de collectie ook live kon worden bekeken. In haar toenmalige huis had Ellen niet voldoende plaats dus ging ze op zoek naar een groter pand. Het voorste deel van het huis werd in 2015 verbouwd en sindsdien is er dus naast de webshop een klein winkeltje dat bijna tot aan de nok toe gevuld is met haar vrolijke spulletjes.

Aangezien Wilrijk niet voor iedereen dichtbij is, staat Ellen ook enkele keren per jaar op beurzen. Daarnaast zijn er ook verkooppunten en pop-ups in Bilzen, Brasschaat, Kortrijk en Opwijk waar je een selectie van het assortiment kan vinden.
Ellen is steeds op zoek naar nieuwe verkooppunten dus je mag haar altijd contacteren indien je interesse hebt om samen te werken!

Dromen

Ellen droomt er luidop van om internationaal te gaan. Voorlopig reikt haar webshop enkel tot Nederland en Frankrijk, maar dat hoopt ze nog uit te breiden. Haar gezellig winkeltje zou ze ook met veel plezier inruilen voor een iets groter pand in een drukke winkelstraat, dat zou fantastisch zijn!

Als zelfstandige met een webshop werkt ze bijna dag en nacht. Stress is een vast gegeven aangezien alle bestellingen zo snel mogelijk moeten worden ingepakt en verzonden.
Langs de andere kant heb je wel de mogelijkheid om je agenda zelf te bepalen en bijvoorbeeld in het najaar alles even te laten vallen om te gaan zingen op een podium met fantastische muzikanten 🙂


Heb je zelf ook een webshop en wil je samenwerken met Lijstjestijd? Stuur ons dan gerust een mailtje: info@lijstjestijd.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.