Mama aan het woord

Omdat mijn laatste zwangerschap intussen vier jaar achter mij ligt, is het ook al vier jaar geleden dat ik een geboortelijst maakte. Daarom geef ik vandaag graag het woord aan een jongere mama. Evy is mama van Siem en zwanger van een tweede kindje. Ze was één van de eerste gebruikers van Lijstjestijd en zal nu, bij de geboorte van haar dochtertje, Lijstjestijd opnieuw gebruiken. Benieuwd hoe zij het aanpakt? Ik ook! Daarom ging ik haar vorige week bezoeken om enkele vraagjes te stellen.

Voorbereidingen baby

“Het is mijn tweede zwangerschap dus ik weet al iets beter wat me te wachten staat. Het verschil is nu wel dat ik niet alleen mezelf, maar ook ons zoontje Siem moet voorbereiden op de nieuwe baby. We haalden leuke boekjes in de bib over zwanger zijn en grote broer worden. Ik probeer hem elke maand ook een beeld te geven van hoe groot de baby al is, zodat het iets concreter wordt voor hem. Verder probeer ik vooral de rust in huis te bewaren en er niet te veel aandacht aan te besteden. Ik wil Siem realistisch voorbereiden op zijn zusje en na de geboorte wil ik hem zoveel mogelijk betrekken bij heel het gebeuren.

De geboortelijst

“Vanaf 12 à 16 weken begin ik stilaan aan de geboortelijst. Ik baseerde me bij mijn eerste kindje op de handige checklist van Lijstjestijd en de inspiratieborden. 

Ik heb het lijstje van Siem ook nog steeds, dus ik kan dit nu gebruiken als basis.”

Waarom terug Lijstjestijd?

“Ik vind het fijn dat er bij Lijstjestijd geen afspraken, tijdsdruk of verplichtingen zijn. Je kan je geboortelijst in alle vrijheid samenstellen, zoveel wisselen als je maar wil en tot op het laatste moment nog aanpassingen doen. Het is een heel flexibele manier om een geboortelijst samen te stellen waar ik zowel nieuwe, tweedehandsspullen als doecadeaus op kan zetten. 
Nu Lijstjestijd ook een eigen betalingssysteem heeft, kan ik mijn familie/vrienden laten samenleggen voor een duurder cadeau.

Ik vind het superleuk om mijn lijstje te pimpen met een afbeelding, tekst en een thema. Als ik dan het voorbeeld bekijk, kan ik echt blij worden als alles mooi samenpast. Ik kan zo ook in het oog houden of er niet teveel van hetzelfde opstaat, en zonodig nog aanpassingen doen.

3 musthaves voor die geboortelijst

” Wat er zeker niet mag ontbreken op die geboortelijst?

#1 Een geboorteposter, het is een mooie herinnering aan de bevalling en kraamtijd
#2 Een baby invulboek, superleuk om later terug te lezen en als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze er zelf in neuzen!
#3 Ik probeer ook altijd al wat vooruit te denken en niet enkel babyspullen op de geboortelijst te zetten. Een potje, fietsje of autostoel zijn dingen die gerust ook al het lijstje kunnen! “

Favoriete webshops

“Dankzij Lijstjestijd leerde ik al heel wat nieuwe Belgische webshops kennen, dit zijn mijn drie favorieten:

#1 Fotoverij: Ze maken supermooie foto’s, ik zou graag zo’n fotoshoot cadeau krijgen
#2 Merel & Maurice: de combinatie van tweedehands en nieuw vind ik heel leuk
#3 Mamzel: ik hou van de vrolijkheid die de webshop uitstraalt en je vindt er ook veel leuke cadeautjes voor mama ;)”

Andere lijstjes?

“Ik gebruik Lijstjestijd naast de geboortelijst ook nog voor heel wat andere lijstjes: verjaardagen, Sinterklaas, Kerst of nieuwjaar. Mijn familie en vrienden kennen het systeem intussen goed en gebruiken het als inspiratiebron.

Lijstjestijd komt zelfs ook van pas voor de kamerinrichting! Ik verzamel alle leuke ideetjes die ik online tegenkom op een lijstje en zo kan ik zien of alles mooi samenpast, handig!”

Ben je zelf zwanger en wil je graag met Lijstjestijd aan de slag? Op onze hulppagina vind je de nodige info op een rijtje.

Veel lijstjesplezier!

Meer Lijstjestijd met cookiescookies

1. Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zijn minimaal nodig om de website goed te laten werken. Indien je deze website gebruikt aanvaard je deze noodzakelijke cookies.

2. Analytische cookies

Analytische cookies verzamelen algemene informatie over de manier waarop onze website wordt gebruikt. Op basis van deze gegevens kunnen wij de structuur, navigatie en inhoud van onze website gebruiksvriendelijker maken en verbeteren.

Lees meer over het privacy- en cookiebeleid van lijstjestijd