Mei plasticvrij

18 mei 2018

Deze maand doen heel wat mensen moeite om zoveel mogelijk plastic te bannen met de actie Mei Plasticvrij. Een mooi initiatief om onze planeet een beetje te sparen, maar het lijkt me niet makkelijk in deze wegwerp -en consumptie maatschappij.

Ook bij onze webshops zijn er heel wat creatievelingen die plastic bannen en bewust kiezen voor een originele en duurzame grondstof bij het ontwikkelen van hun producten.

Hier drie mooie voorbeelden:

#1 Atelier Watt

Atelier Watt is een Gentse droomfabriek met een hart voor lokale productie. Met hun eigen lasermachine maken ze de mooiste dingen van hout. In hun webshop vind je heel wat origineel speelgoed en unieke woonaccessoires.

#2 Glas & glas

Noor van Glas & glas is van opleiding “glas-in-lood restaurator”. Naast het herstellen van oude ramen creëert ze ook nieuwe objecten uit oud glas, dat ze recupereert uit ramen en deuren. Ze tovert het oude glas om in leuke cactussen of mooie juweeltjes.

#3 Cotton Candy

Bij Cotton Candy vind je dan weer heel wat handgemaakte producten uit kurkleer. Met dit leuke materiaal maken ze hippe strikjes en mooie juwelen.

Wanneer  je  één van deze producten koopt, steun je dus niet alleen een lokale handelaar, maar ook ons milieu! Als dat geen goede daad is 😉 (weer een excuus om iets te kopen… oeps!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.