Liefde voor lijstjes #2 + free printable

20170831_154027-768x406

In 2021 zal ik jullie elke maand inspireren met een lijstje dat mijn leven op de één of andere manier makkelijker of aangenamer maakt. In januari was dat mijn dromenlijstje, je las toen hoe ik doelen bepaal en je kon de bijhorende printable gratis downloaden.
Februari is ondertussen al goed begonnen, dus hoog tijd voor een nieuw lijstje mét bijhorende printable 😉

Weekmenu als lifesaver

Toen ik na de geboorte van Pim terug begon te werken, was de balans even zoek… Werk, drie kleine kinderen en het huishouden: het kwam allemaal op me af en ik moest enorm mijn best doen om alle ballen in de lucht te houden.
Ik ging toen op zoek naar kleine hulpmiddeltjes die voor meer structuur konden zorgen en mij meer grip zouden doen krijgen. Eén van de grootste lifesavers was toen ongetwijfeld de start van onze weekmenu’s. Want ik had echt geen tijd om last minute naar de winkel te rennen en dan nog even snel een maaltijd uit mijn mouw te schudden…
Al snel merkte ik dat die weekmenu voor extra rust zorgde. Zondagavond kozen Tom en ik (soms in samenspraak met de kinderen) wat er komende week gegeten zou worden. Ook voor de kinderen zorgde dit voor meer duidelijkheid. Nu ze ouder worden, krijgen ze steeds meer inspraak in die menu en kunnen ze hem zelf al schrijven, geweldig vinden ze dat! 🙂

Bijhorend boodschappenlijstje

Zodra de weekmenu af is, kan ik beginnen aan mijn boodschappenlijstje. Ik ga alle gerechten af en vergeet zo zeker niets. Het is ook handig om het gerecht waar je het meest verse producten voor nodig hebt bovenaan op de weekmenu zet 😉
Ook al ben ik een fan van digitale snufjes, mijn boodschappenlijstje maak ik toch nog liefst op papier. Het lijstje ligt op een zichtbare plaats in onze keuken en iedereen kan er dingen op noteren die op zijn, zo wordt ook dat van de winkel meegebracht.

Inspiratie?

Vind je het moeilijk om ineens voor een hele week maaltijden te plannen? Het internet staat vol voorbeeldweekmenu’s dus daar vind je alvast inspiratie genoeg! En misschien is het wel een leuke zondagavondactiviteit om eens door je collectie kookboeken te bladeren? 😉 Hier bij ons staan de kinderen meestal al te popelen om suggesties te doen. Natuurlijk eten we niet de hele week “kinderkost”… Maar dat is dan een beetje geven en nemen. Ze mogen eens een gerechtje kiezen, maar dan moeten ze ook proeven van onze lievelingskost. 
Bonus: nooit meer de vraag: wat eten we vanavond? 😉

Printpret!

Deze maand krijgen jullie van ons een mooie weekmenu cadeau om te printen! Hopelijk wordt die bij jou ook een echte lifesaver en wordt jouw leven op die manier weer een beetje rustiger en gestructureerder.

Duurzame tip: lamineer de weekmenu, zo kan je hem elke week opnieuw gebruiken 😉

Deel je graag jouw weekmenu op sociale media? Vergeet ons dan niet te taggen 😉
Veel plezier ermee!

Tine

Meer Lijstjestijd met cookiescookies

1. Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zijn minimaal nodig om de website goed te laten werken. Indien je deze website gebruikt aanvaard je deze noodzakelijke cookies.

2. Analytische cookies

Analytische cookies verzamelen algemene informatie over de manier waarop onze website wordt gebruikt. Op basis van deze gegevens kunnen wij de structuur, navigatie en inhoud van onze website gebruiksvriendelijker maken en verbeteren.

Lees meer over het privacy- en cookiebeleid van lijstjestijd