Recept speculaaskoekjes
… krijgt lekkers… of maakt het gewoon zelf 😊
Pim dook dit weekend de keuken in om speculaaskoekjes te maken. Het recept is zo eenvoudig dat hij het bijna helemaal zelf kon.
En ze waren nog lekker ook!
Nodig (voor ongeveer 25 koekjes):
🥄125g kandijsuiker
🥄1 eetlepel speculaaskruiden
🥄 200g zelfrijzende bloem
🥄 150g boter
🥄 amandelschilfers
🥄 1 eigeel
🥄 2 eetlepels water
Aan de slag:
👨🍳Roer de boter tot room
👨🍳 Voeg het eigeel, suiker, water en speculaaskruiden toe
👨🍳 Kneed de bloem door het mengsel tot je een mooie bal hebt
👨🍳 Laat het deeg een nachtje rusten in de koelkast, of: zet het deeg een uur in de diepvries (voor de ongeduldige kindjes 😉 )
👨🍳 Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg open
👨🍳 Duw de vormpjes uit en leg ze op de bakplaat (op boterpapier)
👨🍳 Werk de figuurtjes af met amandelschilfers
👨🍳 Bak de speculaas 15 minuten in de oven op 180°
Smakelijk!
3 x Sintcadeau
Heb jij deugnieten in huis die graag rollebollen? Dan zijn dit drie leuke cadeautips om hun schoentje te vullen:
🎁Stapelstenen van Fairplace, ondertussen al een echte klassieker!
🎁Biliboschelpen van Spadt, ook deze hebben oneindig veel mogelijkheden
🎁Speelboog van Muti, om ook de allerkleinsten de stimuleren om te rollebollen 😉
En terwijl jij dat Sintlijstje afwerkt, vult het huis zich met de overheerlijke geur van verse speculaas…
#graaggedaan 🧡
Tine