Aan de slag

Account aanmaken

 1. Surf naar www.lijstjestijd.be
 2. Klik op de het menu icoon (drie streepjes rechtsboven) en op 'registreer je hier'.
 3. Vul de gegevens aan en klik op registreren (of klik op registeren via facebook).
 4. Als alles goed is verlopen word je doorverwezen naar het startbord van lijstjestijd. Nu kan je echt aan de slag!

Lijstjes beheren

Nieuw lijstje maken

Surf dan naar het overzicht van je lijstjes. Klik vervolgens op ‘plus icoon’ rechtsboven, geef de naam van je lijstje en klik op ‘aanmaken’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de detailpagina van het nieuwe lijstje.

Artikel op je lijstje plaatsen

Een artikel toevoegen aan het lijstje doe je door te klikken op het ‘plus’ icoon rechtsboven in het detailoverzicht van een lijstje. Er opent zich een scherm waar je door het ingeven van een webpagina, eenvoudig alle gegevens van het gewenst artikel kan laden.

Nadien kan je de gegevens van een artikel terug wijzigen door te klikken op het artikel.

Artikel verwijderen

Door met je cursor over een artikel in een lijstje te bewegen verschijnt er een 'vuilbak icoon' rechtsboven het artikel. Door hierop te klikken, verwijder je het artikel van het lijstje.

Lijstje personaliseren

Via het tandwiel icoon rechtsboven in het detail overzicht van een lijstje bereik je instellingen van die lijst. Lijstjestijd voorziet een aantal mogelijkheden om jouw lijstje te personaliseren.

 1. Wijzig het introductietekstje om de bezoekers op een leuke manier te verwelkomen
 2. Voeg een afbeelding (avatar) toe aan jouw lijstje
 3. Kies ervoor je adresgegevens weer te geven op je lijstje, zo kunnen bezoekers het cadeautje rechtstreeks naar jouw adres sturen
 4. Kies een gepast thema voor je lijstje
Wil je zien hoe de bezoekers jouw lijstje zullen zien, klik dan op 'bekijk voorbeeld' na het opslaan van de wijzigingen.

Publiceren

Een lijstje met de status 'gesloten' is niet zichtbaar (en niet vindbaar) voor het grote publiek. Dus wil je graag jouw lijstje openstellen, selecteer dan de status 'geopend' bij de instellingen.

Lijstje delen

Via de code

Elk lijstje heeft een unieke code. Met deze code kunnen bezoekers van de lijstjestijd.be website je lijstje opzoeken, bekijken en artikels reserveren. Deze code is terug te vinden in het overzicht van je lijstjes en via het 'delen' menu via het detail overzicht in uw lijstje.

Via email

Een lijstje delen via email is een snelle en betrouwbare manier om je lijstje te verspreiden.

 1. In het detail overzicht van jouw lijstje klik je op het delen icoon rechstboven () en vervolgens op het gele email icoon () .
 2. Er opent zich een scherm waar je de bestemmeling, het onderwerp en een gepersonaliseerde tekst kan ingeven. Aan de rechterzijde krijg je een voorbeeld van hoe de email er zal uitzien wanneer hij verzonden wordt.
 3. Wanneer je alle gegevens hebt aangevuld, klik je op 'verzenden' 


De L-knop

Met behulp van de L-knop hoef je niet langer te surfen naar lijstjestijd.be om een artikel toe te voegen aan je lijstje. Met één simpele klik op de L-knop worden alle gegevens van het artikel geladen en klaargezet om toe te voegen aan jouw lijstje.

Installeer in Chrome

Installeer in Firefox